Безплатна доставка за София и Варна с транспорт на "Сима" ООД!

МЕНЮ

5 тенденции в обзавеждането на баня в минималистичен стил от Сима

Най-новите дизайнерски идеи за баня са свежи и различни. Време е да нарушите някои утвърдени правила и да погледнете с нови очи на концепцията за подредба на мебелите, цветовете и аксесоарите в банята.

Ако и Вие сте привърженици на твърдението, че по-малкото е повече, минималистичният стил е точното решение за Вас. Ако и Ви предстои ремонт на банята това лято – още по-хубаво, продължавайте да четете, за да Ви вдъхновим с няколко прости, но ефектни идеи.

Ние от Сима Ви представяме пет съвета, които да ви помогнат да създадете мечтаната минималистична баня.

 

  1. 3D плочки

Напоследък, минималистичният дизайн набляга на текстурните плочки по стените на банята. 3D плочките ще добавят дълбочина и акцент, който е напълно достатъчен да направят интериора интересен и различен. Освен това, текстурните плочки ще осигурят контраст и светлосенки в банята, които оптически ще увеличат пространството.

Любимият ни пример за този подход в интериора е испанската серия Nordic в черно и бяло.

 

 

 

 

  1. Място за съхранение – достатъчно ли е?

Не се нуждаете от повече място за съхранение в банята, просто по-минималистичен подход!

Вместо големия тежък шкаф, заложете на тесните и високи колони. По този начин няма да се изкушавате да трупате в банята си ненужни аксесоари, всичко ще бъде изчистено и най-вече функционално. Визуално ще отворите и много повече пространство, а и почистването ще е по-лесно. Това са нашите предложения:

  

 

 

  1. Детайли

Едни от най-скъпите елементи в дизайна на банята са фризовете. Колкото и красиви да са, трудно ще ги приспособите за цялата баня и както вече казахме – малкото е повече. Време е да направите дизайна на банята си като за милион долара без да се разорите! Ето и няколко хитринки, с които да добавите лукс за по-ограничен бюджет:

* Изберете качествени осветителни тела с акценти

* Добавете цветна кърпа или малка саксия с цвете

* Сменете тоалетната чиния с нова, конзолна

* Модернизирайте стъклената врата за душа

Ето как тези идеи са реализирани с нашата топ колекция Tempre:

 

 

  1. Паравани

Време е да смените завесата за баня с по-изчистения, минималистичен вид на стъклото. Това е идеален начин визуално да увеличите пространството в банята. Стъклената врата може да е по-скъпа от завеса за душ, но определено е по-добра инвестиция в дългосрочен план.

 

  1. Цветове и нюанси

Изцяло бялата баня е по-светла, но може да изглежда малко студена. Ако искате да добавите акцент към белия дизайн, може да го направите изключително лесно като се заиграете с аксесоарите, добавите цветни хавлиени кърпи или малък рафт. Ще се изненадате колко много допринасят тези елементи за цялостни вид на помещението.

Като добавите черен цвят към Вашата баня, под формата на дръжки за шкафове, закачалки или рамка на огледало, ще внесете стил и елегантност.

Ето пример как минималистичната баня в бялото може да се сдобие с акцент на черно и pop-up цвят с помощта на българските плочки Латина:

 

Ако сте се почувствали предизвикани да преобразите своята баня, потърсете доказаните специалисти на Сима. Те ще изготвят за Вас безплатен, персонален 3D проект, за да видите как ще изглежда помещението. Това ще Ви помогне да вземете най-правилното решение, на което в последствие да се наслаждавате години наред.