Безплатна доставка за София и Варна с транспорт на "Сима" ООД!

МЕНЮ

Важни съвети при избора на душ кабина

Ако е време за ремонт или освежаване на банята, но не сте сигурни как да направите правилен избор, прочетете практичните съвети на нашите експерти.

Поставянето на душ кабина или параван в банята е един от начините да придадете нов вид на пространството. В шоурумите ни в София и Варна ще намерите голямо разнообразие от идеи за обзавеждането на банята, а нашите специалисти ще Ви дадат съвети, които да имате предвид преди да направите покупка.

Видове душ кабини

Основната причина да изберете душ кабина или параван е, че спестява място и  предпазва останалата част на банята от мокрене.  Разнообразието от форми и размери, които предлагаме ще Ви помогнат да намерите най-подходящия вариант, спрямо пространството,  с което разполагате.

Най-популярни са овалните, квадратни и правоъгълни душ кабини.  Важно е да се уверите, че размерите на кабината, която сте избрали пасват на мястото, с което разполагате. За нормално ползване на квадратни и овални кабини е подходящ размер 90/90 см и нагоре, а за правоъгълни - 80/100 см и нагоре.

 

 

Кабините  тип стена – стена, са добър избор за по-просторни бани, като придават модерно усещане на помещението.

Друга алтернатива, която може да изберете е поставянето на параван – лесен е за изпълнение и е в така модерния минималистичен стил.

 

В случай, че стандартните решения не Ви удовлетворяват, предлагаме изработка на душ кабини и паравани по индивидуални размери.

Предимството на душ кабините, направени по поръчка е, че се изпълняват изцяло спрямо Вашите изисквания и позволяват прецизиране на размерите в зависимост от големината на помещението. Това ги прави подходящо решение както за големи, така и за по-малки пространства.

 

 

Детайли за стъклото

Изборът на стъклото не е за пренебрегване. Може да избирате между прозрачно стъкло, което визуално ще придаде усещане за простор на помещението или тонирано, на райета и дори с принт стъкло. В шоурумите ни може да намерите голямо разнообразие от модели.

Всички душ кабини и паравани се изработват от закалено стъкло, като препоръчваме дебелината му да е минимум 6 мм.  

Монтаж

Монтажът на душ кабините, особено на поръчковите, трябва да се изпълнява от професионалисти.

Уверете се, че стените, на които се монтира душ кабината са прави. Ако все пак има минимална разлика, профилите на кабината могат да коригират леки отклонения в геометрията на стените, но не повече от 2 см.

Всяка душ кабина се състои от стационарни и подвижни части - плъзгащи или отваряеми врати. За да постигнете повече стабилност и удобство, препоръчваме плъзгащите врати и стационарната част да са минимум по 40 см широки, а отваряемата врата – минимум 60 см. Добра практика е преди монтажа да начертаете на пода с тебешир схема до къде стигат вратите когато са отворени. Така  ще си спестите неприятните изенади.

За по-голямо удобство, предвидете и монтаж на неръждаеми сапуниери и/или етажерки в душ кабината.

Поддушово корито или праг

Душ кабината се монтира върху поддушово корито или праг (поддушов профил).

Актуални на пазара са свръхплоските (ultra flat) корита от акрил, порцелан или от композитен материал. За монтажа им е важно да се предвиди инсталирането на сифона и отвеждането на водата в канала.

Ако искате душ кабината Ви да е без корито, се поставя праг (поддушов профил). Прагът може да бъде полиуретанов или от композитен материал – полимермрамор, граниксит. Ние препоръчване тези от полимермрамор и граниксит, които са много по-здрави и на практика вечни.

За по-лесно подвеждане на наклона за оттичане на водата към сифона е добре прагът да се вгради в подовите плочки. В шоурумите ни ще откриете различни видове сифони, включително и линейни, които са с по-голям дебит и осигуряват по-бързо оттичане на водата.

СПА у дома

Обособете колкото може по-голямо душ пространство (душ кабина) и с помощта на таванни душове, хидромасажни дюзи, вградени в стените, многофункционални душове и душ системи, го превърнете в мини Спа център. А защо да не сложите и водоустойчиви тонколони в душ кабината?

В шоурумите ни в София и Варна ще откриете всичко за ремонта на Вашата баня. А за да получите визуална представа как ще изглежда новата душ кабина в банята, може да се възползвате от услугата ни - изготвяне на безплатен 3D проект съобразно Вашите предпочитания и нужди.